Александър Тонев влезе като резерва и получи жълт картон при загубата на Селтик с 2:3 след продължения срещу Инвърнес Каледониън Тисъл на полуфиналите в турнира за Купата на Футболната асоциация на Шотландия.

Българският национал се появи в игра в 90-ата минута на редовното време, заменяйки Крис Комънс. В 97-ата минута на двубоя на стадион "Хемпдън Парк" Тонев игра с ръка и беше предупреден официално. В 18-ата минута Върджил ван Дайк даде аванс в полза на "зелено-белите", но 10 минути след началото на втората част вратарят Крейг Гордън извърши нарушение в наказателното поле и получи директен червен картон. При отсъдената дузпа точен беше Грег Танзи.

Редовното време завърши при резултат 1:1, а в 96-ата минута Едуард Офере даде аванс за Инвърнес. Само седем минути след това Джон Гуидети се разписа от фаул за 2:2, но в 117-ата минута Дайвид Рейвън донесе успеха в полза на Тисъл. Тази загуба попречи на Селтик да направи требъл през този сезон.

Преди около месец грандът от Глазгоу спечели финала в турнира за Купата на Лигата на Шотландия. "Зелено-белите" са лидери в първенството на страната с актив от 76 точки