Финландският пилот на Ферари Кими Райконен заяви, че се е отегчил от следването на болида на Луис Хамилтън през по-голямата част от състезанието в Унгария, но е доволен от развитието, което показва Ферари на по-бавните писти, в сравнение с болидите на Макларън.

Финландецът описа състезанието като „скучно”, след като през цялото време по думите му, той е карал зад британеца и е чакал негова грешка. След като това не е станало, Райконен просто е финиширал на второ място, което си осигури още на старта на надпреварата.

Кими вече е на 20 точки зад лидера от Великобритания, но заяви, че Ферари са показали значително подобрение, въпреки трудностите в квалификацията. Съотборникът на финландеца в Червения отбор Фелипе Маса имаше ужасен ден и финишира 13-ти, само една позиция напред, в сравнение с 14-тото място, от което стартира бразилецът.

Маса изостава на една точка за Райконен след Гран при на Унгария и е на четвърто място във временното класиране при пилотите в световния шампионат. Бразилецът има 59 точки, срещу 60 за Райконен, 73 за Фернандо Алонсо и 80 за победителя Люис Хамилтън.