След като стана ясно, че ЦСКА даде на съд Паро Никодимов, сега, по информация на bTV, финансовите претенции са довели нещата до подобно развитие и с един действащ футболист на „червените".

Ръководството на ЦСКА е завело установителен иск срещу действащия вратар Томаш Черни. (Установителен иск - внасяне на яснота, определеност и безспорност в съществуването или не на едно право или правоотношение, което е оспорено).

Искова молба-гражд. дело - Гражданско отделение

Входящ документ 38796 от 2014г.

Дата на постъпване: 28.3.2014г.

Вратарят бе изваден от отбора дни преди първото домакинство на ЦСКА от пролетния полусезон срещу Славия. Чехът тренира при юношите.

Причината за санкцията, наложена на Черни е свързана с финанси. Стражът и неговият мениджър не искат да направят компромис за забавените заплати на футболиста от бившите собственици на ЦСКА от "Титан". Настоящото ръководство обаче иска дългът към Томаш Черни да бъде разсрочен, което не би попречило за лицензирането на клуба.

Вратарят е категоричен в искането си за шестте заплати, които има да получава за миналата година. Черни не желае и намаляване на настоящето му месечно възнаграждение.

В подобна ситуация е и бразилецът Марсиньо, който също чака да му бъдат изплатени стари задължения.