Маркетинг-директорът на Борусия (Дортмунд)- Карстен Крамер вярва, че завръщането на Шинджи Кагава ще донесе сериозни приходи от реклама за немския гранд.

Японският  национал се завърна на „Сигнал Идуна Парк", след като през последните две години не носи с особено голям успех фланелката на Манчестър Юнайтед. Появата му в Дортмунд обаче подлуди местните фенове, които вече изкупиха над 5000 фланелки на тима с неговото име.

„Трансферът на Кагава ще бъде много полезен за Борусия от комерсиална гледна точка. Вече продаваме много негови екипи. Отново ще стъпим сериозно и на азиатския пазар, където Шинджи е истинска суперзвезда", заяви директорът Крамер.

Друга  новина от „жълто-черния" клуб днес е, че младият Ерих Дурм поднови своя контракт. Настоящията му такъв изтичаше през 2017-та година, но с новото споразумение, той ще остане в любимия си отбор до 30-ти юни 2019-та година.

„Развитието ми с екипа на Борусия бе изключително бързо. Искам да продължа кариерата си тук за още дълги години. Вярвам, че добрата ни съвместна работа ще продължи. Изграждаме нещо фантастично и очаквам големи успехи", заяви щастливият Дурм, който през 2012-та година бе закупен от Майнц 05.