Димитър Бербатов вероятно ще се завърне в игра за Тотнъм в домакинството със Съндърланд от 23-ия кръг на Висшата лига. Българинът пропусна срещата с Рединг в сряда за ФА Къп поради грип, но вече е на разположение на мениджъра Хуанде Рамос.

Полузащитникът на "шпорите" Том Хъдълстоун също ще играе, след като изтърпя наказанието си от 3 мача. На линия за двубоя са още оставеният да почива в мача с Рединг Ледли Кинг, както и вратарят Пол Робинсън.

Със сигурност за срещата отпадат Зокора, който е ангажиран с националния си отбор в Африка, контузените Дарън Бент (коляно), Гарет Бейл (стъпало), Асуа-Екото (коляно), Антъни Гарднър (глезен) и наказаният Малбранк. Защитникът на Съндърланд Дани Колинс пък заяви, че основен приоритет в мача им с Тотнъм е да запазят вратата си суха.

Гостуванията са особен проблем за възпитаниците на Рой Кийн като този сезон те нямат победа в 11 гостувания и са загубили 9 от тях. "Черните котки" победиха Тотнъм на старта на шампионата с 1:0 и сега се надяват отново да играят успешно срещу тях.

"След страхотното начало на сезона и победата ни над Тотнъм не мислех, че ще сме от отборите, които се намират около дъното на таблицата. Все пак вярвам, че сме способни да вземем поне точка от този двубой", допълни Колинс.

Аут за Съндърланд са Диксън Етуху, който е с националния отбор на Нигерия за Купата на африканските нации и Карлос Едуърдс, който се възстановява от счупен крак.