За поредна година Левски тръгва с надежда за нещо запомнящо се в европейските клубни турнири. Въпреки че бяха на крачка от това да пропуснат европейската кампания, "сините" успяха да завършат на 3-о място в "А" група през изминалия сезон и днес ще започнат похода си.

Първият съперник на Левски е ирландският Дъндолк. Двубоят е от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". Този двубой ще е и официален дебют за наставника на тима Ясен Петров.

Проблемите в състава на "сините" са свързани най-вече с контузията на Христо Йовов. През последните два дни Бижутера се подготвяше индивидуално за срещата заради травма в адукторите. Въпреки това се очаква Йовов да е титуляр и да партнира на Владо Гаджев в средата на терена.

С капитанската лента ще бъде Георги Петков, а пред него карето от защитници ще бъде от Стефан Станчев, Иво Иванов, Йордан Милиев и Веско Минев.

По лявото крило на нападението ще действа Жоазиньо, а колебанията на Ясен Петров се свързани с десния фланг, където Даниел Младенов май ще бъде предпочетен пред Димитър Телкийски. В нападението започва Гара Дембеле, а зад него ще действа Дарко Тасевски.

Както е извество, извън групата на "сините" останаха Георги Христов, Шакиб Бензукан и Дъсти Мюлдер, които не са в добра форма.

За Дъндолк двубоя ще пропуснат Чери и Бърнс.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
ЛЕВСКИ - ДЪНДОЛК

Днес, 20:45 часа
ст. Георги Аспарухов, София
Пряко по TV+ (за абонати на Булсатком)

ЛЕВСКИ: Петков, Станчев, Милиев, Иванов, Минев, Гаджев, Йовов, Младенов, Жоазиньо, Тасевски, Дембеле

ДЪНДОЛК: Гери, Кели, Брийн, Мърфи, Макгилън, Мелигън, Макгоуън, Милър, Махер, Фен, Кудозович