В Италия понякога всеки уикенд изглежда като дерби уикенд. В крайна сметка има толкова много различни видове дербита. Дербита между отбори, които делят стадиони или градове; дербита между отбори от двата края на острова или езерото; дербита между отбори, чиито фенове се обиждат едни други от десетилетия. Има дори дербита между отбори, които са на стотици километри един от друг.

И ако няма достатъчно дербита наоколо, пресата с удоволствие ще измисли ново такова. В неделя няколко медии лепнаха етикета "Уанда дерби" на мача между Сампдория и Интер. И това вероятно е първото дерби, базирано на сексуалния живот на двама играчи.
Въпросната Уанда е Уанда Нара, годеницата на играча на Интер Мауро Икарди.

Преди това обаче женена за Макси Лопес от Сампдория, от когото има трима синове и с когото живяха заедно до края на 2013 г. Малко след това тя и Икарди обявиха, че са гаджета. Срещнали се, докато той играел заедно с Лопес за Сампдория през сезон 2012-2013.
На пръв поглед това изглежда като огромно предателство. Двамата играчи се водеха за добри приятели в Сампдория, споделящи една съдба като аржентински футболисти, играещи в чужбина. Предполага се, че Лопес, който е с 9 години по-голям от Икарди, е взел под крилото си своя млад колега, който му открадва жената в замяна
Нара представя историята по различен начин, разказвайки пред италианското женско списание "Kи", че изневерила на Лопес чак след като разбрала, че той първи й изневерил. "Търпях от любов към децата ни - казва тя. - Прощавах му толкова много пъти и не знам защо... Когато започнах връзката си с Мауро, вече се бях развела с Макси Лопес."
Каквато и да е истината, отношенията между Нара и Икарди са наистина задълбочени. Тя вече е татуирала името му на китката си, както и той нейното на ръката си. В Туитър дори се появиха слухове, че двамата са правили секс 15 пъти по време на 28-часовия си престой заедно в Аржентина.

Преди мача срещу Интер Лопес подал жалба срещу "Скай Спортс" да спрат да публикуват снимки на трите му момчета, които сега живеели с Нара и Икарди. Което не беше добре прието от някои хора. Икарди отговори в Туитър със следното съобщение: "(Децата) които не си виждал от седмица или десет дни? И на които дори не си се обаждал?" Което съобщение беше съпроводено от снимки на самия Икарди с Нара и момчетата. Когато вестник "Ил Джорнале" го потърси за интервю малко след това, Икарди защити действията си:

"Ако децата са вкъщи с мен и Уанда, е нормално да си направим някои снимки. Качваме всичко в социалните мрежи, всичко, което правим... Всичко това ми се струва странно, имайки предвид, че самият Лопес пусна снимка от болницата на сина си, който току-що бе излязъл от корема на Уанда. Сега иска от нас да не правим това, което той вече е направил!?"
Интер на Икарди гостува в неделя на "Мараси" (стадионa на Сампдория, б.р.), знаейки, че се нуждае от положителен резултат, за да остане в битката за участие в Лига Европа. Лопес и Сампдория нямаха толкова очевидни цели за преследване този сезон, но се натискат да завършат колкото се може по-високо в класирането, дори и без наказания си за този мач треньор Синиша Михайлович.
Картинката преди мача напомняше на случката между Джон Тери и Уейн Бридж, след като
Макси Лопес демонстративно отказа да стисне ръката на Икарди или дори да погледне бившия си съотборник. Играчът на Интер отнесе доста подигравки още по време на загрявката, но изглежда, това не му повлия.
Може би до известна степен Икарди дори се е радвал на тази враждебност. Със сигурност се е насладил на момента 13 минути по-късно, когато плъзна топката във вратата на Сампдория. След което изтича точно към ултрасите на Сампдория, показвайки с жестове, че не ги чува.
Икарди получи жълт картон заради действията си, както и резервата на Сампдория Андреа Коста, който изрази недоволството си от резервната скамейка. Ако настроението е било враждебно преди началото на мача, след този акт на неуважение то просто ескалира. Но феновете на домакините празнуваха пет минути по-късно, когато Андреа Ранокия фаулира Джанлука Сансоне в наказателното поле и съдията Паоло Валери посочи бялата точка.
Лопес пристъпи към изпълнението на наказателния удар. За журналистите това беше почти перфектният момент - репортажът за "Уанда дербито" се пишеше сам! Двамата любовни съперници на Серия А се преследваха един друг.
Но Самир Ханданович се намеси и спаси удара на Лопес. Това беше само началото на невероятното представяне на вратаря, който направи още три зашеметяващи спасявания преди почивката.
А и задачата на Интер не изглеждаше никак трудна, след като заигра с човек повече още в 20-ата мин, когато Едер получи втори жълт картон и беше изгонен. Въпреки че беше с човек по-малко обаче Сампдория доминираше в средата на терена, където Анджело Паломбо дърпаше конците.
След почивката Интер се вдигна и започна да контролира мача. Но нещата се обърнаха окончателно чак след гола на Валтер Самуел в 60-ата мин, който беше последван от втори на Икарди. Паласио добави четвърто попадение преди края на мача. В края резултатът представляваше разгром за Сампдория, въпреки че всеки, който видя спасяванията на Ханданович през първата част, знае колко лесно нещата можеха да изглеждат по друг начин.
Валтер Мадзари беше сериозен. "Днес ние спечелихме, но аз винаги гледам представянето на отбора и не съм доволен от първото полувреме - каза треньорът на Интер след края на мача. - Сбъркахме напълно подхода си към играта."
Запитан за Икарди, Мадзари похвали представянето на своя играч, но не и неговото поведение: "Ако той продължи по този начин и не се поддава на своите ексцесии, тогава ще стане много голям играч с всички истински качества на един централен нападател.... До гола той се държа перфектно. Трябваше да се върне при отбора си на терена след отбелязването на гола, а не да прави тези жестове, дори и те да не изглеждат голям проблем за мен."
Самият Икарди уж избягна всякакви нови противоречия, казвайки само, че "беше красив мач" и че "беше прекрасно да се върна на "Мараси". По-късно вечерта той щеше да се появи в Туитър, но само за да добави, че се е насладил на вечерята си и си ляга. За първи път изглеждаше няма нужда от снимки, който сам си е направил. В крайна сметка "Уанда дербито" вече беше категорично спечелено. Е, победителят не устоя на изкушението да се изгаври отново с бившия си приятел и съотборник. В Туитър той пусна снимка как държи волана на своето волво с една ръка, като с пръсти небрежно оформя символа на рогата. Рогата, които сложи на Макси Лопес? Или шегичка заради двата гола, отбелязани срещу Самп. Туитът със закачливия въпрос „Защо ли Уандита ме кара да шофирам така?" стана хит в мрежата, преди да бъде изтрит от профила на Икарди. А най-милото пожелание към нападателя от противниковите запалянковци бе: „Рано или късно ще се намери някой, който да те срита както заслужаваш!". За да се надсмее още над унизения Лопес, Икарди пусна своя снимка от базата на Интер заедно със сина на Макси - малкия Валентино. По този повод бразилският играч на Самп Едер, който по правило трябваше да бие дузпата, изпусната от Лопес, каза: „Макси Лопес е мъж, Икарди трябва да порасне още, за да стане такъв..."