Бъдещето на треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев ще бъде решено в следващите дни, научи „Меридиан Мач". Както е известно, договорът на специалиста изтича след края на сезона, а до момента не са водени никакви преговори за неговото продължаване. Това породи куп спекулации, според които Дерменджиев няма да продължи да води шампионите, но въпреки това ще остане на пост в клуба. Но пък от друга страна, с него е съгласувана цялата лятна подготовка на „орлите", като той вече дори призна, че в Австрия Лудогорец ще срещне руския гранд Зенит.

През този сезон разградчани грабнаха четвъртата си поредна титла, но много no-големият успех бе влизането в групите на Шампионската лига, където „зелените" спечелиха цели 4 точки в компанията на Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел. През пролетта обаче Лудогорец не показа играта от предишните сезони, а освен това отпадна от Левски за Купата на България.
Ако Дерменджиев продължи да води шампионите, то той ще има за цел нов пробив в групите на Шампионската лига или минимум в Лига Европа.

През миналото лято той пое отбора в много тежък момент, когато тимът бе направил срамно равенство с Дюделанж и бе на косъм от загуба от Партизан в Разград. В първенството пък воденият от Стойчо Стоев тим бе паднал от Хасково, а футболистите бяха в много слаба физическа форма. Въпреки това Лудогорец успя да влезе в Лигата на богатите след паметни мачове с румънския гранд Стяуа.