Арсенал допусна сериозна грешка в мача си със Суонзи от 28-ия кръг на английското футболно първенство, която може да коства на тима титлата на страната.

Домакините съвсем не бяха загубили шансовете си за спечелване на отличието във Висшата лига, но днес те намаляха, в известна степен.

Към момента те заемат третата позиция в класирането, като разполагат с актив от 51 точки. Успех тази вечер щеше да ги изравни с втория Тотнъм.

"Лебедите" бяха 16-и и разполагаха само с 3 точки повече от първия от застрашените от изпадане в Чемпиъншип състави преди първия сигнал тази вечер.

За отбора това бе възможно най-добрият стимул за добра изява и "нещо повече" срещу "артилеристите" на "Емиратс".

За съжаление на гостите обаче, Кембъл даде преднина на домакините само след 15-ина минути игра.

Набезите на столичани бяха абсолютни и по цялата дължина на терена, но пък Суонзи се възползваше от всяка една грешка на съперника.

Така стана и в 32-ата минута, когато дългогодишният състезател на "лебедите" Уейн Раутлидж върна състава си в двубоя с попадение за 1:1.

Петнайсет минути преди края шокът за Венгер и подопечните му беше тотален, като Уилямс направи обрата пълен, връчвайки всички три точки на отбора си в мача.

Така Суонзи запазва 16-ата си позиция, но вече разполага с по-голям аванс от тимовете, намиращи се зад него в подреждането.

Загуба номер 7 за сезона пък може би дойде малко в повече на Венгер, а като към това прибавим и поражението от Юнайтед в предишния кръг, може да се предположи как ще реагира Мосю на журналистическите въпроси след последния сигнал...

Съставът на Арсенал: Чех, Мертезакер, Монреал, Паулища, Белерин, Йозил, Коклен, Рамзи, Санчес, Жиру, Кембъл