Арсен Венгер бе видимо доволен  от равенството срещу Ман Сити , което бе постигнато при снощната визита  на „Етихад".  Според опитния специалист,неговите възпитаници са показали чудесна игра, която е  доказателство за цялостното подобряване на играта от началото на сезона.

Специалистът похвали специално защитника Лоран Косиелни, който отбеляза изравнителния гол в двубоя, както и цялата защита на отбора.

„Дали ще се борим за титлата зависи от това дали ще покажем постоянство в изявите си. Мачът със Сити бе много позитивен и трябва да ни вдъхне още увереност. Все още има какво да подобряваме в играта си, но съм доволен", заяви Венгер.

„Не се притеснявам за Косиелни, защото той е от най-висока класа. Разполагаме с трима централни защитници от най-високо ниво. Имахме някои притеснения при контраатаките на съперника, но като цяло бяхме солидни. Разочарован съм, че не се възползвахме от положенията, които имахме по-рано в мача и трябваше да треперим до края. От друга страна обаче се видя, че сме силен отбор със силен дух. Манчестър Сити често бележи от статични положения и точно това се случи и днес", допълни французинът.