Днес е последното за сезона Вечно дерби между големите съперници в българския футбол - Левски и ЦСКА. "Червените" доминират категорично в сблъсъците със "сините" за първенство през настоящата кампания, печелейки и трите мача без да допуснат дори гол в своята врата. Левски триумфира в турнира за Купата - две нулеви равенства и успех на дузпи, но това е малка утеха за тях и ще търсят реванш днес.

Треньорът на Левски Елин Топузаков е врял и кипял във Вечното дерби като футболист, сега има възможност да триумфира и от резервната скамейка. Той обаче няма да може да разчита на наказаните Владимир Гаджев и Станислав Ангелов, както и на Кевин Бру, който е с националния отбор на Мавриций. Кристовао Рамос беше контузен, но изненадващо попадна в групата за двубоя. Едва ли обаче португалското крило ще започне сред титулярите.

На вратата на Левски ще е Горан Блажевич, в центъра на защитата ще си партнират Павел Чмовш и Аймен Белаид, а бекове са Дъстли Мюлдер и Рикардо Нунеш. Даниел Димов и Орлин Старокин почти сигурно ще стартират като двойка опорни халфове, а пред тях ще е Рафаел Бастос. По крилата ще се заложи на Пламен Крумов и младия Владислав Мисяк, а атаката ще води Валери Божинов.

Големият липсващ в ЦСКА е капитанът Валентин Илиев. Негов заместник ще бъде Пламен Крачунов, който донесе последния "червен" успех във Вечното дерби, пронизвайки Левски с глава в продължението на 90-те минути за крайното 1:0. С травми бяха Емил Гъргоров, Омар Косоко и Тони Силва, но и тримата са сред избранниците на Стойчо Младенов за срещата.

На вратата на ЦСКА отново ще е Райс Мболи, четворката в защита е ясна - Апостол Попов, Пламен Крачунов, Джаксън Менди и Жереми Фо-Поре. Тодор Янчев и Ивайло Чочев ще са двамата халфове в центъра. В предни позиции Стойчо Младенов ще заложи на Косоко, на когото ще помага Гъргоров. По крилата най-вероятно ще стартират Иван Стоянов и Мартин Петров.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Блажевич, Мюлдер, Чмовш, Белаид, Нунеш, Д. Димов, Старокин, Крумов, Бастос, Мисяк, Божинов

Старши треньор: Елин Топузаков

ЦСКА: Мболи, А. Попов, Крачунов, Менди, Фо-Поре, Янчев, Чочев; И. Стоянов, Гъргоров, М. Петров, Косоко

Старши треньор: Стойчо Младенов

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов

СТАДИОН: "Васил Левски"

НАЧАЛО: 16.00 часа