Дните на Луис ван Гаал в Манчестър Юнайтед изглеждат преброени. Холандецът вече на няколко пъти бе уволняван от медиите на Острова, но от ръководството на клуба продължават да имат вяра на специалиста. Договорът на мениджъра е до 2017-а година, когато смята да се оттегли от футболната сцена.

Испанското издание „El Confidencial" разпространи информация, че заместник на Ван Гаал ще е Жозе Моуриньо. Очаква се договорът на португалеца в Юнайтед да е за три години, а заплащането, което ще получава на сезон да възлиза на 15,5 млн. паунда.

Източник, приближен до Юнайтед, чието име не се разкрива, пък твърди, че Специалния е човекът, който може да върне „дяволите" към върховата им форма.

„Ако Жозе дойде в клуба, той ще донесе това, от което се нуждае Юнайтед, за да може да върне върховата си форма. Въпросът няма да е в това колко пари ще похарчи, а как ще ги похарчи, защото отборът се нуждае от правилните играчи в предни позиции. Затова трябва да се цели само в звезди от световна класа", разкрива източникът.