Историята помни достатъчно случаи, в които Серина Уилямс проспива първия сет, само за да се развихри след това, поваляйки поредната си жертва на корта. Нещо подобно се получи и в осминафинала с Гарбине Мугуруса, която взе първата част, но напусна сломена с 6-2 3-6 2-6. Мачът бе много напрегнат и въпреки че предложи сериозен брой грешки и от двете тенисистки, имаше какво да се види.

Мугуруса проби първа за 3-2 в откриващия сет, а веднага след това Серина пропусна три точки за моментален рибрейк. Още един пробив за 5-2 окончателно реши всичко.

Размяна на брейкове във втория и третия гейм на втория сет продължи с четири гейма, в които сервиращите удържаха подаването си. Серина обаче взе сервис гейма на Мугуруса за 5-3, след което изравни сетовете.

Решителната част даде заявка за здрава битка от първите си точки. Мугуруса устоя на три брейкбола в откриващия гейм, след което пропусна цели шест във втория, продължил близо 13 минути. Какво ли щеше да стане, ако тя бе малко по-прецизна при едно форхенд воле, което можеше да реши гейма?

Психологическото предимство бе на страната на Уилямс, която веднага след това проби и не само, че не изпусна преднината си, но нанесе още един удар по подаването на Мугуруса за 5-2 и затвори мача при свой сервис гейм с няколко бомби от начален удар, подпечатвайки си четвъртфиналното място срещу Доминика Цибулкова.

"Гарбине изигра много силен първи сет, а аз имах проблеми и трябваше да се отбранявам. Затрудни ме с някои прецизни удари, но някой извика от публиката: "Хайде, Серина, давай!" и това ми помогна. По едно време се задавих и дълго време кашлях, но се оправих. Най-важното е, че се класирах за четвъртфиналите. Знам, че Доминика е страхотна тенисистка, но сега най-важното е, че продължавам напред", каза петкратната шампионка.