Финландският пилот на Уилямс Валтери Ботас изненадващо спечели третата свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Белгия. На второ място се нареди Даниел Рикардо, който успя да се добере до позицията в последната обиколка. Трети завърши пилотът на Мерцедес Нико Розберг.

Съотборникът на лидера в класирането при пилотите Люис Хамилтън остана на пето място. Пред Люис успя да се нареди Кими Райконен. Финландският пилот на Ферари днес най-накрая успя да постигне по-добре време от съотборника си в Скудерия Фернандо Алонсо. Испанецът остана шести, следван от Даниил Квят за тима на Торо Росо.

Дженсън Бътън записа осмо време за отбора на Макларън. След британеца остана Фелипе Маса от отбора на Уилямс. Жан-Ерик Верн допълни подреждането в топ десет.

След вчерашните проблеми с турбо двигателя на Рено в болида на Ред Бул и пропуснатата втора тренировка Себастиан Фетел очаквано не записа силно време днес. Германецът остана на фаталната 13-а позиция, като дори не направи бърза обиколка в самия край на сесията, когато асфалтът бе напълно изсъхнал. Очаква се Себ да подобри представянето си в квалификацията.