Делото „Кремиковци-ЦСКА" върви към финал. В случай, че няма нови доказателствени искания, делото за източването на пари от „Кремиковци" и отнемане на лиценза на ЦСКА през 2008 година ще премине във финална фаза.

На 27 ноември от 9.30 ч. е насрочено следващото заседание, когато по всяка вероятност Софийски градски съд ще изслуша страните.

Обвиняеми са Александър Томов, бивш председател на Управителния съвет на „Кремиковци" и председател на Надзорния съвет на ЦСКА, както и още трима от ръководството на „Кремиковци" - Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

През 2011 г. СГС осъди на първа инстанция Томов и Иванов с по 9 г. лишаване от свобода заради „Кремиковци" и ги оправда за ЦСКА, а останалите двама останаха без присъди.

Мотивите на присъдата обаче бяха писани цели две години, а през 2013 г. Софийски апелативен съд (САС) върна делото на Прокуратурата за рестарт с обосновката, че има „коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невинност по случая". Така се стигна до подновяване на процеса от самото начало.