Заплатите на футболистите на ЦСКА са увеличени с 24%, съобщи Александър Томов. "Целта ни е да задържим най-добрите си играчи, за да можем да атакуваме титлата. В момента нямаме за цел разпродажба на отбора. Затова от една страна увеличихме заплатите, а от друга отказахме оферти. Става въпрос за Вальо Илиев, Александър Тунчев и Велизар Димитров", добави Томов.

"Всъщност ние няма да усетим нищо от повишаването на заплатите, защото тези 24% отиват за данъци. Така че като пишете повишение, сложете едни кавички", посъветва "Топспорт" футболист, пожелал анонимност.

"Структурата на клуба вече е напълно ясна, остава само да бъде одобрена от собственика. Ясни са и новите членове на УС. Между тях е Емил Костадинов, който ще има големи правомощия в ЦСКА", каза още Томов. Красимир Гергов също ще бъде част от управлението на "червените". Освен футболни хора в новия УС на клуба ще има големи бизнесмени и представители с различни политически убеждения.

"Ще правим футбол, а не политика. С привличането на Гергов целим да осъществим нова мащабна рекламна стратегия. Няма да крия, че копираме модели на управление от големи западни клубове. Такъв подобен модел възнамеряваме да наложим и в ЦСКА", заяви още Томов. На срещата с индийския милиардер бившият вицепремиер ще получи и окончателния бюджет на "армейците".

"Готови сме с бюджета за цялата 2007 година и за част от следващата 2008-а. На днешната среща с г-н Митал ще обсъдим цифрите и те ще бъдат обявени публично. Вече няма да има нищо скрито във финансирането в ЦСКА", добави Александър Томов. "Топспорт" вече писа, че бюджетът за настоящата година е 5 млн. евро.

Ясно е и името на новия директор на Медийния отдел, който в новата структура на ЦСКА заменя досегашната дирекция "Връзки с обществеността". Томов обаче така и не назова пресаташето. Най-вероятно става дума за Иван Такев или Ники Александров.