Една от водещите новини в много медии в Турция е дългът на местния Мерсин към ЦСКА по трансфера на Спас Делев. Както е известно, "армейците" от Борисовата градина продължават да чака доста голяма сума  - 660 000 евро с лихвите. ФИФА притисна турците в ъгъла и ги глоби с 50 000 евро. 26-ти декември е последната дата, до която от Мерсин трябва да преведат на ЦСКА парите.

Всичко това бе упоменато от "Хюриет" вчера, като вестникът цитира Topsport.bg:

"От ръководството на ЦСКА са готови да опростят 60 000 евро на турците, ако те се разплатят накуп до въпросната дата, разбра Topsport.bg.

Ако пак не спази срока, Мерсин ще се сбогува с 6 точки от актива си в турската лига. Продължи ли да упорства, тимът може дори да бъде изхвърлен от местния елит".

Днес отзвукът в Турция е огромен - gercekgundem.com, netgazete.com, cnnturk.com, sabah.com.tr, sondakika.com, Haberler, Güncel Adana, Internet Haber Spor, Cumhuriyet, Futborsa Haber и много други медии пишат по темата, като всички те цитират Topsport.bg. Някои от тях обещават на читателите си собствено разследване и още "гореща" информация.