Голямата цел пред Барселона на трансферния пазар е да бъдат привлечени двама футболисти на поста десен бек. Ясни са имената на първите в списъка на Луис Енрике - Алеиш Видал от Севиля и Седрик Соарес от Спортинг (Лисабон), съобщава вестник "Спорт". Ако бъдат закупени, те ще могат да заиграят за Барса от 1 януари заради наказанието на ФИФА. Каталунците не могат да подписват с нови играчи до началото на следващата година.

Според информацията от Барселона са предложили 10 милиона евро на Севиля за Видал, а освен това в сделката ще влязат двама от най-талантливите млади футболисти на "блаугранас" - Денис Суарес и Ален Халилович. Правата на Суарес ще бъдат изцяло продадени. Той бе преотстъпен през изминалия сезон в Ла Лига. Сега под наем ще бъде даден хърватинът.

Алеиш Видал има договор със Севиля до лятото на 2019 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 25 милиона евро.

Седрик Соарес има договор със Спортинг до лятото на 2016 година. Барселона ще брои между 3 и 5 милиона евро за него.

Даниел Алвеш със сигурност напуска отбора, защото договорът му с клуба изтича на 30 юни и той няма да го поднови.

Барселона почти сигурно ще продаде през лятото още един десен бек - Мартин Монтоя, към когото има много сериозен интерес от Интер и Ливърпул.

Дъглас Перейра също ще бъде разкаран от клуба, но това най-вероятно ще се случи през януари.