Рафаел Надал коментира старта си на US Open 2015.

"Страхотно е, че съм отново в Ню Йорк и че мога да играя по този начин", заяви Рафа, след като пречупи младока Борна Чорич. Особено в първите два сета играта на Матадора беше наистина впечатляваща и най-вече като ниво на увереност напомняше за най-добрите му години.

"Щастлив съм от представянето си - продължи Рафа. - Запазих изключително високо ниво в първите два сета, но след това леко се изморих, а и имах леки проблеми с болки в коремната област. В четвъртата част се почувствах по-добре и показах наистина агресивен тенис. Обичам да излизам на Централния корт, особено във вечерните сесии.

Няма да е проблем да се възстановя за следващия мач. Засега проблемът не е сериозен, но виждате, че оказа известно влияние в днешния двубой при конкретните обстоятелства. Най-малката загуба на енергия прави тенисиста по-бавен и когато от другата страна на мрежата има истински боец, той веднага усеща шанса си. Чувствах се по подобен начин в мача си срещу Колшрайбер през 2013 година, а после спечелих титлата.

Най-добрият тенисист от младата вълна ще е този, който успее да се развие най-много и да го прави постоянно. Мисля, че именно това изкарва на преден план имена като Федерер, Джокович, Мъри и Ферер. Те не са спряли да вървят напред вече повече от 10 години. Но мога да кажа, че не сме имали толкова талантлива нова генерация от доста време насам и е добре, че тези момчета се опитват да пробият".