Локомотив (София) измести ЦСКА от второто място във временното класиране на "А" група след разгромна победа с 5:0 срещу гостуващия Родопа в среща от 18-ия кръг на първенството. Така "железничарите" събраха 42 точки, с три повече от "армейците", които в неделя излизат в дербито на кръга срещу Литекс на стадион "Българска армия".

С два гола за домакините се отличи звездата на тима Цветан Генков, който бе наблюдаван от мениджър, който работи с Борусия (Дортмунд). Чужденецът изгледа срещата от ложите на стадиона в квартал "Надежда".

Футболистите на Родопа започнаха добре срещата и стояха много добре срещу съперника си до 15-ата минута, когато защитникът Георги Марков откри резултата, след като засече с глава центриране на Христо Коилов от фаул. След попадението тонусът в играта на "зелените" спадна и играчите на Стефан Грозданов бяха пълни господари на терена.

В 20-ата минута пък хърватинът Виктор Шпишич напусна принудително терена заради контузия, като отстъпи мястото си на Христо Марков.

През втората част "червено-черните" се забавляваха на терена и отбелязаха още четири безответни гола. Първо Иван Пасков в 54-ата минута наказа наказа грешка на вратаря на Родопа Петров, който не боксира по най-добрия начин центрирана топка в наказателното поле. Десет минути по-късно резервата Христо Марков бе изведен от Коилов срещу вратаря на Родопа и с техничен удар направи резултата класически.

В последните 15 минути дойде времето и на звездата на домакините Цветан Генков, който оформи крайното 5:0 с две попадения в 78-ата и 87-ата минута.