Любимецът на народа, харизматичният и талантлив Григор Димитров позагуби сериозна част от чара си напоследък.

Гришо отстъпва от позициите си в България заради своя "доверен съветник", личен "представител", говорител и агент Георги Стоименов.

Отказът на Димитров да участва в историческия първи за страната ни турнир от АТР - едно от най-големите постижения в сферата на спорта за страната ни в последните няколко години - породи редица негативни настроения и коментари по адрес на иначе одобрявания от почти всички българи Гришо.

И като се замислим, по-скоро никой не чу самия Григор да коментира категорично темата и да отказва пред камерата да играе в страната си. Както направи в мачовете за Купа "Дейвис" срещу Унгария.

Не, Григор има "медиен глас". Ехо, което мъти сериозно водата около неговата харизматична личност.

Не само това. Човекът на Григор дори косвено се опълчи на държавата в изказване пред "Дневник". "Вътрешният глас на Димитров" отново демонстрира непокрито самочувствие и мания за величие, обръщайки се срещу държавата.

Стоименов в прав текст предупреди министъра на младежта и спорта да "внимава какво говори". Каква дързост!

Представете си за момент как агентът на Роджър Федерер се опълчва на спортния шеф в родината на Маестрото и му размахва пръст, предупреждавайки го да внимава в картинката... Лудост е това!

Но за зетя на Юлия Берберян (известен именно с това, че е зет на Юлия Берберян) всичко може. Стоименов е неприкосновен.

Да, ама не!

Гришо, момче, осъзнай се и внимавай със съветите на тези, които ти слагат думи в устата и говорят вместо теб! Всичко казано от тях се приписва на теб! А веднъж тръгнеш ли срещу собствения си народ, макар и не собственоръчно, никой няма да помни кое си казал ти и кое е казал агентът ти, че си казал.

Не разбираш? Прочети го още веднъж. Защото държавата е гордост, но и отговорности, задължения. Ясно е, че клишето, съгласно което да играеш за родината би трябвало да е чест, бе изтъркано до краен предел, но е повече от акуратно в случаи като твоя.

Министър Кралев даде допълнителен шанс на звездата ни да участва в надпреварата в столицата, заделяйки му "уайлд кард", който би му дал възможност във всеки един момент да промени решението си. Не само защото е любител на тениса, а и защото е един от най-популярните привърженици на Григор. Както повечето от българите.

Ела в София! Играй на турнира. Знаеш колко голямо е уважението и обичта на феновете към твоята личност. Вече веднъж го видя с очите си, а го виждаш и всеки път на корта, без значение в коя държава се състезаваш. Българските знамена ти бодат очите и срещу Джокера, и срещу Нишикори, и срещу Виктор Троицки, който между другото ще участва на АТР-то в София! Какъв по-добър шанс за Димитров да си върне за загубения финал преди няколко дни?

Спри да слушаш гласовете в и около главата си!

"Аз съм Григор"! "Аз съм българин"! Бъди и ти!