След като топката срещна мрежата след форхенда на Фабио Фонини при мачбол, Роджър Федерер подскочи с разперени сърце пред ентусиазираната публика в Женева. Тя видя Швейцария да се класира на финала на турнира за купа "Дейвис" за първи път от 22 години насам.

Финалният сблъсък срещу Франция ще бъде 13-та среща между двата отбора за "Дейвис", а предимството на французите е огромно - 10 победи срещу 2 поражения.

"Мисля, че най-класическите противопоставяния в кариерата ми са точно срещу Франция. Винаги губим у дома и печелим като гости, така че съм доволен, че гостуваме във финала. Тази година изиграхме някои паметни мачове в Женева, които събраха много публика. Доволни сме, че сме на финал и ще видим как ще се развият събитията по-нататък", заяви Федерер.

"Беше ми трудно днес, защото условията бяха тежки. Кортът е доста бърз и става трудно, особено когато не сервираш добре. Допускат се доста грешки и затова се радвам, че успях да спечеля. Затворих мача с тайбрек, което беше един вълнуващ край. Приятно е да изживееш емоцията с феновете, сред които и доста близки хора, както и със съотборниците ми. Беше невероятно", завърши Роджър.