Себастиян Фетел от Ред Бул Рейсинг спечели Гран при на Китай. След като регистрира първия пол позишън в историята на тима, при изключително тежки атмосферни условия на пистата "Шанхай", пилотът се добра и до втора победа в своята кариера. Той триумфира в Италия миналата година. Победата е първата в историята на Ред Бул. За бъде радостта на тима пълна втори се нареди Марк Уебър и така отборът записа и двойна победа. Лидерът след първите два старта Дженсън Бътън от БраунGP завърши на трета позиция. Четвърти остана неговият съотборник Рубенс Барикело. В местата за точките се наредиха още Ковалайнен, Хамилтън, Глок и Буеми. Себастиян Буеми спечели първите си точки във Формула 1 за екипа на Торо Росо.

С победата Ред Бул прекъснаха серията на БраунGP. Това означава, че със сигурност до края на сезона ни очакват много непредвидими стартове.

Състезанието бе белязано от непрекънат дъжд, а условията бяха изключително тежки. Стартът бе даден зад Кола на сигурността, като в първите 8 обиколки състезателите не можеха да се изпреварват. След като Колата на сигурността се оттегли състезанието реално стартира. Зрителите станаха свидетели на много завъртания на автомобили, грешки и зрелищни катастрофи. Един от най-драматичните моменти бе сътворен от Робърт Кубица и Ярно Трули. Полякът, затруднен от малката видимост, се блъсна отзад в колегата си от Тойота и така за втори се наложи да влиза Кола за сигурност.

Тимът на Ферари продължава с неубедителното си представяне през сезона. Бразилецът Фелипе Маса отпадна поради технически проблеми, а неговият съотборник Кими Райконен остана едва 12-и.

Световният шампион Люис Хамилтън с Макларън показа невероятна воля и въпреки че допусна няколко груби грешки в крайна сметка остана на шеста позиция. Стартиралия от 2-а позиция Фернандо Алонсто се провали и още след първите обиколки влезе в бокса за нови гуми. В крайна сметка това се оказа грешен ход и Алонсо завърши извън точките - на 9-а позиция.