Любослав Пенев няма да продължи договора си за национален селекционер, ако не стигнем до баражите на световното. Това е намекнал самият той пред ръководството на БФС, което присъства на мачовете сре­щу Италия и Малта.

Шансовете да не стигнем до баража са доста сериозни дори и при две победи над Армения и Чехия, защото може да се окажем най-слабият втори тим в Евро­па.

Любо има договор до края на квали­фикациите с опция за удължаване за още 2 години. Евентуалните преговори за удължаването ще бъдат едва след приключването на мачовете.

Селекционерът ни обаче вече е едно от имената, които се котират доста ви­соко на трансферния пазар, след като преобрази тима. Четири испански отбо­ра със сигурност вече се облизват за него, като сред тях има и лидер в Приме­ра дивисион. Става въпрос за бившия му клуб Атлетико (Мадрид), защото Диего Симеоне също имал няколко сериозни оферти за зимата.

Любо даде свободна вечер на нацио­налите след изстраданата победа с 2:1 над Малта. Тимът се събра в 15 часа на разбор в хотела в столицата Валета. На нея Любо поискал обяснения от играчи­те за отпускането особено след втория ни гол във вратата на домакините.

На разговора присъствали само фут­болистите от българското първенство, защото повечето от тези, които са в чужбина, си тръгнаха още по обед. В София се завърна единствено капита­нът ни Ивелин Попов, който имал лични дела в столицата.