Кошмарът за Челси продължава! „Сините" записаха нова загуба във Висшата лига. Възпитаниците на Жозе Моуриньо този път отстъпиха на Стоук Сити с 0:1 на „Британия Стейдиъм".

Това е трето поредно поражение за лондончани, с което тимът вече е на 16-ото място, опасно близо до чертата. „Сините" са на три точки от намиращия се в зоната на изпадащите Борнемут.

Поредният разочароващ мач поставя под все по-голямо съмнение бъдещето на Жозе Моуриньо начело на тима. Португалецът все още се радва на доверието на Роман Абрамович, но никой не знае до кога ще продължи то. Иначе Специалния не бе на пейката в днешния мач, тъй като бе наказан от ФА заради изцепката си по време на дербито с Ливърпул, когато налетя на съдията.

Като цяло играчите на Челси показаха желание за победа, но така и не успяха да вкарат. Диего Коща не бе на ниво в днешната среща, а Еден Азар опита да опровергае критиците си, но за пореден път демонстрира форма, далеч от познатата си.

Челси бе по-активният отбор през първото полувреме. Единственото по-опасно положение бе пропуснато от Коща, който стреля, но вратарят спаси. Стоук успя да отрие резултата в 51-ата минута. Глен Джонсън проби и центриране отдясно към Арнаутович, който вкара във вратата на Бегович за 1:0.

В 75-ата минута Педро нацели левия страничен стълб от петнайсетина метра. Малко по-късно Реми получи топката в наказателното поле, преодоля Бътланд, но след това загуби равновесие и падайки отправи удар, който обаче бе крайно неточен. До края на мача „сините" така и не успяха да намерят път към вратата на домакините, записвайки поредната си загуба.

След този мач Челси е 16-ти с 11 точки. Стоук пък е 12-ти с 16 пункта.

Стоук Сити - Челси 1:0
1:0 Марко Арнаутович - 53'

Стоук Сити: Бътлънд, Джонсън, Шоукрос, Волшайд, Питърс, Адам (Афелай - 78'), Уилън, Шакири (Диуф - 82'), Арнаутович, Къркич (Камерън - 71'), Уолтърс

Челси:
Бегович, Зума, Тери, Аспиликуета, Баба (Оскар - 70'), Рамирес (Реми - 77'), Матич, Вилиан, Азар, Педро (Фабрегас - 70'), Коща