Джон Иснър отново ще спори за титлата на турнира с награден фонд $647,675 в Атланта (САЩ), след като за четвърти път през последните пет години си осигури място на финала. Това се случи след победа със 7:5, 6:4 над неговия сънародник Джак Сок.

За целия двубой миналогодишният шампион спечели впечатляващите 94% от разиграванията си при вкаран първи сервис и отрази двете въможности за пробив, пред които бе изправен. В същото време Иснър успя да спечели подаването на съперника си по веднъж във всеки от сетовете и след 97 минути игра записа четвъртата си победа от общо пет изиграни мача с Джак Сок.

"Условията по време на срещата не бяха леки заради горещината, но мисля, че играх много добре. Джак е наистина страхотен тенисист, но днес просто исках да спечеля този двубой", коментира първата ракета на домакините.

В опит да защитити титлата си от "BB&T Atlanta Open" Джон ще се изправи срещу световния №94 Дуди Села, който се класира за финала, след като успя да преодолее съпротивата на Бенямин Бекер. За 29-годишния израелец това ще бъде втори финал на ниво АТР, а първият бе преди цели шест години в Пекин, където през 2008 г. отстъпи на Анди Родик в спора за титлата в китайската столица.

"Чувствам се страхотно, след като успях да достигна до финала. Атмосферата е невероятна тук в Атланта, както и подкрепата от страна на публиката", коментира Дуди Села, който до този момент е загубил и двете си срещи с Иснър.