Преди броени минути бе изтеглен жребият за осминафиналната фаза от турнира за Купата на България. Церемонията се състоя в присъствието на множество футболни ръководители, като съдбата определи няколко много интересни двойки.

Първата от тях е Монтана-Левски. Лидерът в „Б" група ще се опита да вземе скалпа и на втория роден гранд, след като момчетата на Ферарио Спасов елиминираха сензационно ЦСКА в предишната фаза на турнира. Малшанс за „славата" е, че осминафиналите ще се проведат в две срещи и шансът им за продължаване на четвъртфинал намалява драстично.

Припомняме, че срещата ще бъде доста емоционална за голяма част от играчите на Монтана, тъй като в клуба има доста юноши на Левски. Самите те  доста се радваха при отстраняването на ЦСКА, като вратарят Ивйало Василев дори показа среден пръст на „армейските" фенове.

Феновете на пловдивският футбол със сигурност ще бъдат щастливи, тъй като Ботев и Локомотив ще мерят сили още в тази ранна фаза от турнира. В града „под тепетата" все още не е отшумял отзвука от последното дебри между двата състава, което с лекота бе спечелено от „канарите" на Вили Вуцов. Предварителните очаквания са, че подобен ще бъде изхода и за националната купа особено, след като в Локомотив настъпи сериозна треньорска криза. Единствените недоволни от този жребий ще бъдат органите на реда, които ще трябва да създават сериозна организация, за да осигурят нужния ред.

Интерес буди и двойката Берое-Лудогорец. Към днешна дата, това са два от най-добрите отбори в „А" група. Тимовете си имат сериозна закачка още от миналия сезон, което ще бъде сериозна предпоставка за напечени срещи. Ще бъде любопитна, дали разградчани няма да пренебрегнат представянето си за Купата, с  оглед стремежа им за достойно представяне в Европа.

Литекс и Локо (София) пък ще имат наглед лесната задача , падайки се с доста по-нискостоящи тимове като Пирин (ГД) и Ботев (Гълъбово).

Първите двубои са на 29 октомври. За реваншите се очаква да бъде направена промяна на предвидената дата 13 декември. За тогава най-вероятно ще бъде изтеглен 19-ият кръг в "А" група, а вторите срещи за купата ще се играят на 3 декември.

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ ЗА ОСМИНАФИНАЛИТЕ:

БОТЕВ (ГЪЛЪБОВО)-ЛОКО (СОФИЯ)

ЛОКО (ПЛОВДИВ)-БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

ХАСКОВО-БАНСКО

ЛОКОМОТИВ (ГО)-ДУНАВ

МОНТАНА-ЛЕВСКИ

БЕРОЕ-ЛУДОГОРЕЦ

ЧЕРНО МОРЕ-СЛАВИЯ

ЛИТЕКС-ПИРИН (ГД)