Кубрат Пулев даде специална пресконференция, броени дни след мача си за световната титла в тежка категория, загубен от състезател номер едно на планетата - Владимир Кличко.

Кобрата коментира всички аспекти на сблъсъка, като загатна за ситуацията преди боя, а потвърди и че след него няма физическите поражения, които му бяха приписвани.

Пулев призна превъзходството на Кличко и за пореден път поясни, че за загубата си вини само и единствено себе си.

Ето какво каза Кубрат:

"Благодаря на министър Кралев за уважението му към мен и за милите му думи, които отправи към мен след мача ми. Честитя световната титла при жените на нашата шампионка. Станимира дано ни радва с още много успехи.

Обещах тази пресконференция, защото съм готов да отговоря на всички въпроси. Наслушах се десетина дни на всякакви изказвания. Няма лошо. Боксът е мъжки спорт и е добре да се коментира от мъжкари. Въпреки че много глупости чух през тези 10 дни. Изказваха се хора, които са журналисти, имат предавания, компетентни са в темата бокс... Това е малко странно, защото този спорт на мен ми е като втора природа, но при някои хора не е точно така, въпреки некомпетентността им. С голяма аудитория, с изказвания от такъв злобен характер и т.н. не беше много редно.

Тук съм с брат ми, защото той е човекът, който бе до мен през цялото време. Той беше единственият, който бе допуснат до мен. Него няма кой да ми го вземе, така да се каже. Благодаря му, че беше до мен през цялото време.

Благодаря и на всички хора в Хамбург, които ме подкрепяха през цялото време. Доказахме, че българите можем да сме задружни.

Не успях да победя, като отдавам това на липсата си на опит. Не съм млад, но ми трябват още мачове. Натрупах доста опит, ако мога така да кажа, дори само в рамките на тези изиграни 5 рунда. Чувствам се силен и възстановен почти напълно. Никакви счупени скули нямам. Да не съм Батман, че да се възстановя толкова бързо?

Ще се радвам след мен да има още много шампиони.

Още дълго време ще си правя равносметката и разбора за този мач. Първото усещане е най-истинско във всеки мач. Не бях на необходимото ниво в защитен план. Не успях да покажа онова, което бяхме тренирали. Играх срещу страхотен боксьор и това бе причината да не мога да разкрия потенциала си.

На него обаче също му беше тежко, защото не успяваше да плаира точно ударите си. Бях достатъчно подготвен физически. Пропуснах лявото кроше. И то не един и два пъти. Това беше моята пробойна, моята голяма грешка.

Той противодейства по чудесен начин на това ляво кроше. Той не атакува с много удари, не използва много комбинации. Има няколко удара и си ги изпълнява перфектно. Това му носи успеха. Моите удари с лява ръка може и да са по-добри, но не се защитих достатъчно добре от лявото кроше. От клинчовете се защитавах чудесно, бях концентриран.

Повтарям, че не виня никого. Проблемът си е в мен. Можех да победя. Наистина. Тогава нищо нямаше да е от значение. Ако се бях справил, сега нямаше да има критики към никого. Продължавам да се усъвършенствам в бокса и да уча.

Хората около мен се чудеха на някои негативни коментари след мача ми, но за мен не беше учудващо. Трябва ни време, за да преодолеем всичко това, като народ".

ВСИЧКИ акценти от изказването на Кубрат:

- Кубрат: Кличко ме съди, но му желая успех и много поздрави

- "Зауерланд": Подкрепата на българите към Пулев в Хамбург ни впечатли

- Тервел: Съжалявам, че Кубрат не можеше да чуе онова, което му виках на ринга

- Кобрата: Това, което направиха с Любо Пенев, беше много грозно!