50 полицаи, от които 17 жандармеристи и 17 от СПООР, са ангажирани за опазването на реда по време на мача от 1/16-финалите от Купата на България между Спартак (Варна) и Левски. Двубоят е утре от 16:00 часа на стадион "Спартак" и ще бъде излъчван директно по Диема. Ангажирани са и 20 частни охранители на СОД 64, както и две кучета, пише "Варна Утре".

На Коритото очакват организирани мощни протести от трибуните от страна на ултрасите на "соколите" и именно затова ръководството взема мерки за предотвратяване на евентуални размирици преди, по време и след срещата. Феновете на Спартак пък продължават да се събират по форуми и чрез агитационни клипове в социалните мрежи, но засега не се знае каква ще е тяхната бройка. Очаква се по традиция те да влязат на стадион "Спартак" в 15-ата минута.

От полицията очакват около 700 "сини" фенове да пристигнат на Коритото. Най-малко два автобуса пълни с ултраси от култовата фракция "София Запад" също ще присъстват на двубоя.

След направения оглед на стадион Спартак през миналата седмица хората, които ще охраняват срещата бяха установили, че Коритото е в окаяно състояние и това ще е проблем за нормалното провеждане на двубоя. Клетката за гостуващата агитка и голяма част от трибуните бяха пълни с късове бетон, които в определен момент могат да полетят към терена. След направените предписания ръководството на спартаклии взе мерки и тези проблеми вече са отстранени. Освен това, в края на миналата седмица шефовете са превели парите по сметката на полицията, които са необходими за охраняване на двубоя.