ЦСКА продължава да се люшка между варианти за минаване през несъстоятелност, оздравителни стратегии за дългосрочно развитие, както и мистериозни оферти за светкавично разплащане на лицензионните задължения.

Последното изглежда като план за очевидно продължаване по същия път като досега, закърпване на положението и печелене на време.

В петък ФИФА попита БФС за отнетия лиценз на ЦСКА и поиска превод от решението на Лицензионната комисия, публикувано в сряда, пише "Труд".

Световната централа не смята да се намесва в казуса засега, но иска яснота около клуба, срещу който се водят вероятно рекорден брой дела от бивши играчи, треньори и мениджъри.

Засега мажоритарният собственик Ивайло Манджуков отказва офертите на Кизилоз. Днес той трябва да представи на среща с привържениците план за оздравяване и 5-годишна стратегия на управление на клуба с намален бюджет и постепенно погасяване на дълговете, като най-големите са към НАП.

Само за първата година приходната част на планирания бюджет е около 5,75 млн. лева, което без участие в евротурнирите изглежда доста амбициозна и трудно постижима сума. Идеята е за кампания на ръба на агресията сред феновете за купуване на абонаментни карти за повече от един сезон. Предвидени са и над 1,3 млн. лева от рекламни приходи, което също изглежда доста оптимистично.