Джейсън Кид може да напусне Ню Джърси Нетс. Това съобщава местната преса, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията около гарда на "мрежите".

От доста време насам се пише, че Кид иска да напусне тима, за да може да играе в шампионски отбор. Преди около 2-3 месеца слуховете го пращаха в Кливлънд, където да се събере с Леброн Джеймс и компания.

Според източника на вестник "Нортджърси", ръководството на тима е дало съгласието си Кид да бъде продаден и се търси най-изгодния вариант както за играча, така и за клуба.

Според един от вариантите, Кид може да се завърне в Далас, където започна кариерата му в замяна на ДеСагана Диоп, Девин Джордж и избор в драфта, и евентуално ветерана Джери Стекхаус.

ЛА Лейкърс и Денвър Нъгетс също се считат за кандидати за подписа на плеймейкъра и цар на трипъл-дабълите. Освен към Кид, интерес има и към другите две звезди на тима - Винс Картър и Ричард Джеферсън.

"Ще бъда много изненадан, ако в крайна сметка Кид не бъде продаден. Интерес има и към Картър, и Джеферсън, но продажбата на Кид ще е най-лесна за осъществяване", заяви член на ръководството на клуб от Източната конференция.

Нетс започнаха добре сезона с 4 победи и 1 загуба, но последваха 6 поредни поражения и оттогава започнаха проблемите на Кид. Освен че не бе щастлив от представянето на тима, гардът бе разочарован и от факта, че Ню Джърси отказа да удължи договора му.

През декемри Кид пропусна двубоя на тима си с Ню Йорк, а официално обявената причина бе мигрена. Според източници от тима обаче, Кид не се е явил именно заради отказа на ръководството да удължи контракта му.

Договорът на Кид свършва след края на следващия сезон и има опция за още 1 година на стойност между 13 и 15млн. долара.