Капитанът на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Рууни класира почти собственоръчно "червените дяволи" в групите на Шампионската лига, след като наниза хеттрик за успеха на тима си с 4:0 на гости на Брюж.

Плейофният реванш от Лигата на богатите предложи куп емоции на феновете на Юнайтед и само един-два повода за плаха усмивка по лицата на запалянковците на тима-домакин.

Резултатът бе открит след 20 минути игра, когато Депай асистира на Уейн за неговия първи гол за сезона, дошъл след майсторско изпълнение, от страна на опитния ветеран.

Самият Депай можеше да удвои предимството на тима си малко по-късно, но ударът му от над 25 метра се оказа неуспешен.

Опитите на домакините да организират нещо по-запомнящо се се оказваха все така безплодни и до почивката резултатът остана непроменен.

Само три минути след подновяването на играта нов пробив на Депай завърши с центриране към Ерера и пас на последния към оставения непокрит Рууни, който удвои - 0:2.

В 55-ата минута, след 10 мача без попадение, Уейн Рууни се оказа с цели 3 на сметката си, разписвайки се за катастрофалното за съперника 0:3. Интригата, разбира се, отдавна бе заличена.

Крайното 0:4 в срещата оформи Ерера, ознаменувал добрата си игра днес с техничен гол, а 9 минути преди края Ернандес пропусна и дузпа за гостите.

Така Юнайтед осигури участието си в груповата фаза на Шампионската лига и зарадва милионите си привърженици по целия свят.