Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани призна, че преговаря за трансферите на Робиньо и Пато. Към двамата интерес има от Бразилия, където Галиани скоро ще отиде лично, за да води официални разговори.

"Пътуването ми в Бразилия е планувано отдавна. Отивам там по работа, тъй като работим по два трансфера. Пато и Робиньо искат да напуснат Милан. Имаме идея какво ще правим, ако това се случи."

Според спекулациите, интерес към Робиньо има от големите съперници в Рио Фламенго и Флуминензе, докато за Пато напира световния клубен шампион Коринтианс.

Вчера Милан прекъсна серията си от 4 поредни победи с тежко поражение от Рома с 4:2. Според Галиани, основна вина за това носи играта на тима при статични положения.

"Определено трябва да работим върху това. Допускахме прекалено леки грешки. Вкарали са ни 14 гола от ситуации, в които топката е била в спряло положение. Това е доста неприятна статистика."

"Росонерите" посрещат паузата на 7-мо място, изоставайки на цели 17 точки от лидера Ювентус, с когото през миналия сезон се бориха до последно да защитят титлата си от 2010-2011.