ЦСКА прекъсна серията си от 5 поредни загуби срещу Лудогорец (1:1), но в играчите на червените остава горчив привкус с усещане за изпусната победа. Петима от фут­болистите на „армейците” го­вориха пред cska-live.tv след дербито с разградчани, като повечето от тях изразиха разочарованието си от съдий­ството в срещата.

"Загубихме две точки в то­зи мач. Стояхме доста по-доб­ре на терена от Лудогорец. Имахме нашите възможно­сти, но за жалост не успяхме да ги реализираме. Аз самият освен гола имах още две въ­зможности, които бях длъжен да вкарам, но... В случая не ни достигна спортният шанс да спечелим. ЦСКА винаги е бил дразнител за всички и ще продължи да бъде такъв. Не мога да си обясня грубостите на Лудогорец, доста агресив­но ни притискаха. В ситуация­та с червения картон на Маркинъос имаше съприкоснове­ние, но не мисля, че той тряб­ваше да бъде гонен", коменти­ра Александър Тунчев.

Контузеният капитан Ва­лентин Илиев изгледа двубоя от трибуните. "Топката ка­то не иска да влиза - не влиза. Особено през второто полу­време имахме пълен контрол. Лудогорец рядко минаваше центъра, но явно е трябвало мачът да завърши наравно. Ако продължаваме да играем по същия начин, ще жънем са­мо успехи", каза Илиев.

"Очаквах повече от Лудого­рец - по-разкрепостена и по-отворена игра", заяви пък Бо­рис Галчев. "Имахме инициа­тивата, натиснахме ги здра­во през второто полувреме, но не ни достигна нещо за победата. Огромно "благодаря" на феновете ни, без тях сме за никъде. Така трябва да се подкрепя. Съдията искаше да компенсира съперника зара­ди червения картон на Мисиджан. Така се стигна и до из­гонването на Маркиньос", до­бави халфът.

Самият Маркиньос, който бе изгонен за втори път през този сезон, не нападна ди­ректно съдията, но заяви, че е имало страничен фактор, който помага на Лудогорец. "Играхме по-добре. Но някой ни пречеше... Получи се фено­менална атмосфера. Има до­ста мачове до края, но ако продължаваме по този начин, няма да има кой да ни спре", отчете бразилецът.

Апостол Попов бе най-кра­ен от своите съотборници и директно нападна рефера Таско Тасков. "Надиграхме Лудо­горец напълно, особено през второто полувреме. Само малшансът и някои съдийски отсъждания ни попречиха да спечелим. Реферът подмина две дузпи в наша полза, не сви­ри фаулове, не даде картони на противника... Той е в осно­вата да не спечелим", ядосан бе Попов.

"Убеден съм, че ЦСКА ще е шампион. Няма кой да ни попречи", категоричен бе бра­нителят.