Днешната вечер се очертава да бъде безкрайно интересна за всички привърженици, които обичат италианския футбол. Интригата в Серия „А" може да бъде решена още този понеделник, когато предстои и голямото дерби между Рома и Ювентус. Визитата на „Олимпико" се явява решителен тест за шампионските амбиции на „бианконерите", които при успех на 99,9 % може да ликуват с четвърто поредно Скудето. Не така обаче мислят  столичаните от Рома, които са готови на всичко, за да съкратят изоставането си от 9 точки.

„Джалоросите" не познават вкуса на домакинския успех вече седем поредни кръга. Последната им победа у дома бе на 30 ноември, когато подчинена бе командата на Интер. Този факт стряска сериозно и старши-треньорът Руди Гарсия, който напоследък е преследван от слухове за неговото уволнение. Преследвачите от Наполи пък са съвсем близо от това да се изравнят с „вълците" на втората позиция в  Калчото. Римляните имат и сериозни проблеми с контузени футболисти, като последният,който се оплака от травма е новото африканско попълнение Сейду Думбия. Така той и колегите му: Балдзарети, Строотман, Ибарбо, Кастан и Дъглас Майкон със сигурност пропускат дербито на „Олимпико".

Единственият проблем за Ювентус е свързан с неприятната травма на Андреа Пирло. Плеймейкърът дори може да пропусне европейската квалификация на Италия с нашия национален тим.  Самочувствието в лагера на „Старата госпожа" е на ниво, след като през седмицата бе постигната важна победа над Борусия (Дортмунд) (2:1) в първи осминафинален двубой от Шампионската лига. Очакванията са, че атаката на гостите ще бъде водена от все по-сработващия се тандем Карлос Тевес-Алваро Мората.

Главен арбитър на срещата ще бъде Давиде Орсато. Дербито е с начален час 22:00 и ще бъде предавано пряко по bTV Action.