Феновете на Левски, имащи глас в клуба, изразиха недоволството си от извършена рокада на върха. Тръст "Синя България" и Национален клуб на привържениците възроптаха срещу изключването на Илия Козарев от Управителния съвет на ПФК Левски.

"Тръст "Синя България" и НКП като членове на Управителния съвет изразяват искреното си недоумение и възмущение от поведението на Надзорния съвет на ПФК Левски АД и в частност по отношение смяната на члена на УС Илия Козарев, предложен на експертен принцип в стария УС от двете организации.

Рокадата не е коментирана с двете организации на привържениците, нито със самия Козарев и стана ясна на Общото събрание на клуба.

След като са приети аргументите на двете организации на привържениците в полза на участието на Козарев и не са посочени аргументи против, свързани с неговата работа в Управителния съвет, смятаме, че действията на Надзорния съвет са удар срещу прозрачността в клуба и принципите на управление, които правим опит да наложим с безкрайни усилия.

В момент, в който ПФК Левски АД няма сили да асфалтира 50-метрова отсечка, за да не могат привържениците му да се прибират след мач в кал до уши, малцина са хората като Козарев, които участват доброволно, безвъзмездно и с всички сили в инициативите на клуба, а отношението към тях е обидно и скандално.

"Ръка за ръка" не означава на тъмно и в уведомителен режим. Тръст "Синя България" и НКП благодарят на Илия Козарев за положените усилия не само като колеги в Управителния съвет на ПФК Левски АД, но и множество други инициативи", се казва в декларация на двете организации.