Анализаторът на Topsport.bg Георги Илиев-Майкъла сподели впечатленията си от изиграните мачове в изминалия 13-ти кръг на "А" група. Според специалиста, Лудогорец е толкова напред пред другите отбори, че вече може да печели мачовете си, влагайки 40-50 % от възможностите си.

Коментарът на Илиев за изиграните мачове:

Лудогрец-Черно море 2:0
Лудогорец не ги броя. Има сериозна разлика между шампионите и другите отбори от „А" група. Те вече могат да победят с 40-50% от възможностите си.  Мачът между Лудогорец и Черно море можеше да завърши 5:0. Те играят колкото да бият за момента. Важното при тях, че  вече изкараха над 15 млн евро. Това го няма в другите клубове. Играчите само знаят да грабят, но не и да дават за отбора, така че той да печели пари.  Имаха шанс в Шампионската лига. Надявам се, че Лудогорец могат да откраднат още точки в ШЛ, които да им донесат пари. Те правят точно това, което искаше Домусчиев..

Славия - Локо(Пд) 0:2
Славия си е Славия. Поредна излагация у дома. . Който и да е треньор, липсва им манталитет. Славия е  добре подреден клуб.  Венци Стефанов прави всичко, което трябва, но играчите... Те са виновни. Да започват да играят футбол ги съветвам, че както е тръгнало, ще се борят за оцеляване.

Литекс - Локо (Сф) 4:2
Този мач, както е 4:2, можеше спокойно да завърши 3:3. Локо изпусна, но и Литекс изпусна. За мен равностоен мач се получи. Локо (сф) изпусна три гола. Чест прави на Балъков, че  дава шанс на тези млади момчета. Трябва да се налагат повече таланти, за да имат шанс за националния. Това обаче често става с цената на амбициите за шампионска титла.

Ботев - Берое 3:1
Изненада ме  малко представянето на Берое. От мача с ЦСКА им тръгна надолу. Сринаха се психически. Те  тръгнаха с голяма кошница, но вече загубиха вяра в себе си. Иначе добра победа за Ботев. Играят много добре. Не е коректно да обвиняват обаче съдиите, а да си гледат отбора. Реферите се справят много добре от началото на сезона, трябва да ги похвалим.  

Хасково - Марек 0:1

Дерби между два нови отбори. Хасково имат нов доста добър треньор. Кокала добре се представи срещу Лудогорец. Не знам как са ги надлъгали като домакин. Добра победа за Марек. Спечелиха ценни три точки.