Само три елитни клуба са подали заявки за Б отбори, които да участват от новия сезон в Б група. Това са Лудогорец, Литекс и Славия, пише "Тема Спорт". Както е известно, на последното си заседание Изпълкомът на БфС премахна Елитната дивизия до 21 г., в която участваха дублиращите тимове на клубовете от А група.

Сега те ще имат право по желание да включат Б отборите си в Б група. Засега обаче тази идея не среща особен интерес. Освен Лудогорец, Литекс и Славия други не са изявили официално желание. Левски вече обяви, че няма пари за дубъл, а ЦСКА и Локо Сф се борят за лицензите на първите си тимове.

Ботев Пд и Черно море са колебаещите се, като по-скоро клонят към отрицателен отговор. Берое също не планира Б отбор, както и новакът Монтана. Първоначалната идея на БФС бе да увеличи Б група до 22 или 24 тима. В момента тя е от 16. С оглед на слабия интерес на клубовете от А група не е изключено втората ни дивизия да бъде от 20 отбора.

Това означава, че Етър и Миньор Пк, които останаха втори в своите В групи, може и да не получат покана за участие. Окончателният формат на втория ни ешелон и броят на отборите в него ще станат ясни в средата на юни.

От централата обявиха, че следващото заседание на Изпълкома, който ще утвърди промените, ще е след евроквалификацията с Малта на 12 юни. Очаква се сбирката на ръководното тяло на централата да е на 15 или 16 юни.