Челси победи с 2:1 Арсенал във финала за Купата на английската лига в Кардиф. Тео Уолкът даде преднина на Арсенал в 11-ата минута. Той нахлу в наказателното поле и простреля вратаря Петър Чех от около 10 метра.

Дидие Дрогба изравни в 19-ата, след като получи топката от Михаел Балак.

Победният гол бе дело отново на Дрогба в 84-ата минута. Нападателят от Кот д'Ивоар се разписа след отлична комбинация между Есиен и Робен. Холандецът качи топката на главата на африканеца и той не сгреши.

Съдията Хауърд Уеб показа три червени картона. Той изгони първо Джон Оби Микел от Челси и Коло Туре, които се сбиха сериозно на терена, от което настана масово меле между футболисти на двата отбора. След това реферът прати под душовете и резервата на "артилеристите" Емануел Адебайор.

Сериозна контузия получи капитантъ на "сините" Джон Тери, който  бе ритнат в главата от Диаби и бе откаран в болница.

В началото на второто полувреме Андрий Шевченко направи страхотен пробив и премина през трима бранители на "артилеристите", но бе спрян на границата на наказателното поле

Повече от 1400 фенове на Арсенал и Челси не успяха да стигнат за началото на финала за Купата на английската лига в Кардиф.

Проблеми с влак между Нюпорт и Кардиф го забавиха с повече от час и половина. Запалянковците тръгнаха с 5 композиции от лондонската гара „Падингтън" тази сутрин.

Официалните лица отказаха да забавят началото на двубоя на стадион „Милениъм" в Кардиф. Феновете, заклещени във влака, беснееха, че са платили по 74 лири за билет, а няма да могат да гледат мача.

.