Локомотив (София) победи с 2:0 Рилски спортист в първата среща от 24-ия кръг на "А" група и се изравни с водача Левски на върха на временното класиране. Двата тима имат актив по 60 точки, но шампионите са с мач по-малко от "железничарите". Попаденията за Локо реализираха Владимир Джилас и Димо Атанасов.

През първата част "червено-черните" владееха повече инициативата. Още в 9-ата минута Джилас имаше възможност да открие резултата, след като засече центриране отдясно, но вратарят на Рилецо Михайлов улови. Само минута по-късно голмайсторът на "железничарите" Цветан Генков също имаше възможност да се разпише, но бранител в оранжево изби от голлинията.

В 15-ата минута Дафчев с отличен пас намери Владимир Джилас в наказателното поле, който с глава прехвърли стража на гостите за 1:0. В ответната атака Карагеоргиев можеше да изравни, но вратарят на столичани Голубович изби в корнер. Десет минути по-късно Марчо Дафчев пропусна да удвои, като би от 20 метра фаул, но кълбото мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Две минути след това Димо Атанасов стреля от двайсетина метра, но вратарят на Рилски спортист Емил Михайлов спаси. В 37-ата минута Генков проби отдясно, финтира двама защитници на Рилецо, подаде на Джилас, но той не успя да стреля и Михайлов улови.

В 54-ата минута Джилас би отляво, вратарят изби, топката попадна в краката на Генков, той подаде на Атанасов, който отблизо не сбърка за 2:0 в полза на домакините. В 68-ата минута футболист на Рилски спортист игра с ръка в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. В последните 15 минути самоковлии опитаха натиск, който обаче се оказа несполучлив.