Ръководството на ЦСКА отказа да продаде Флорентин Петре в Румъния. Осмият в класирането на северната ни съседка Васлуй иска на всяка цена да привлече десния полузащитник.

Шефовете на клуба са отправили оферта до Борисовата градина на стойност 200 хиляди евро, но тя е била отхвърлена.

"Петре твърдо остава при нас през следващия сезон. Това, че сме се разделили с Трика, не означава, че нямаме намерение да разчитаме на неговия сънародник. Напротив - Петре влиза в плановете на Стойчо Младенов и за догодина", отсякоха от ръководството на 30-кратните шампиони.

Според румънски медии босовете на Васлуй били предложили стабилна заплата на Петре, която е равна на сумата, която смятаха да платят на ЦСКА - 200 хиляди евро.

През зимата румънският национал бе желан от бившия си клуб Динамо (Букурещ), които станаха шампиони на страната. Тези дни отново се заговори, че Динамо подготвя втора оферта за нисичкия техничар. Тимът стяга солидна селекция за Шампионската лига с надеждата да намери място сред най-добрите отбори на Стария континент.

Петре не направи добър пролетен полусезон в българското първенство заради травма. Той игра в почти всички мачове с болки в кръста и не бе пълноценен в решителния мач с Левски на 7 април, загубен от "червените" с 0:1.