Ивайло Стоянов ще свири за пръв път в своята кариера вечното дерби на България ЦСКА - Левски. Арбитърът от Петрич е ръководил 13 мача на "сините", като равносметката на Левски е: 8 победи, 2 равенства и 3 загуби при голова разлика 22:13. В полза на тима от „Герена" Стоянов е отсъдил една дузпа, реализирана от Гара Дембеле, а против тях той също е свирил един 11-метров наказателен удар, превърнат в гол от Здравко Лазаров в срещата Локомотив (Пловдив) - Левски 2:3.

На "армейците" Ивайло Стоянов е свирил 14 срещи в "А" група, като равносметката на ЦСКА при него е: 6 победи, 2 ремита и 6 загуби при голова разлика 20:20. Така той е един от двамата рефери, при които ЦСКА няма положителен баланс в "А" група. Другият е Георги Йорданов.

Интересното е, че червените постигат победа едва в петия си опит при Ивайло Стоянов. А първият им мач под негово ръководство е повече от злополучен - служебна загуба от Локомотив (Мездра) с 0:4 (при 1:0 за домакините, фенове на ЦСКА нахлуват на терена и срещата е прекратена).

В полза на ЦСКА петричанинът е отсъдил една дузпа в мача Локомотив (София) - ЦСКА 2:2, която е превърната в гол от Маркиньос. Срещу "армейците" Стоянов три пъти е показвал бялата точка - Видима Раковски - ЦСКА 2:2 (Герасим Заков реализира за севлиевци), Локо (Пловдив) - ЦСКА 0:2 (Хр. Златински пропуска за "смърфовете") и Ботев (Пловдив) - ЦСКА 2:1 (Иван Цветков вкарва за "канарчетата").

Прави впечатление, че съдийската комисия е дала само един наряд на Ивайло Стоянов на „Армията" (ЦСКА - Литекс 1:0), а останалите са при гостуванията на "червените".