Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри очаква с огромен интерес предстоящия в неделя следобед двубой срещу Пескара. Срещата ще бъде с емоционален характер, тъй като „росонерите" ще празнуват своята 113 годишнина. Освен това Алегри ще се изправи срещу отбора, в който преди години направи първите си стъпки като професионален футболист.

В групата за двубоя отново ще попадне 17-годишният М'байе Нианг, който през седмицата вкара първия си гол за Милан при успеха с 3:0 над Реджина в мач за Купата на Италия.

„Всеки двубой започва при резултат 0:0, така че не трябва в никакъв случай да се отпускаме и да подценяваме съперник", предупреди Алегри.

„Имам няколко въпросителни около стартовия състав, които ще трябва да изчистя в следващите часове. Мексес е болен и ако не се възстанови до утре ще бъде заменен от Сапата. Боатенг е готов за игра, но не съм решил дали ще попадне в стартовия състав или ще остане на пейката. Монтоливо вече е напълно възстановен и ще започне от първата минута, също както Амброзини", разкри Алегри.

„Нианг е едва на 17 години и не трябва да го натоварваме с напрежение. Той се справи добре срещу Реджина и със сигурност ще бъде в групата за мача с Пескара. Робиньо? Той е много важен играч за нас и се надявам да остане в отбора. Пато и Бонера все още не са готови за игра и по всяка вероятност ще се върнат на терена за първия мач догодина", каза още Алегри.

Треньорът разкри също, че ще продължи да разчита на Марко Амелия, който ще пази от първата минута утре.