Отборът на Лудогорец постигна очаквана победа при визитата си на Марек. Селекцията на Георги Дерменджиев спечели на митичния „Бончук" с 4:0, а също така спести и доста сили преди решителния двубой от Шампионската лига срещу Базел. Точни за успеха на разградчани бяха Роман Безяк и Марселиньо, а испанецът Дани Абало блесна с два гола. Триумфът можеше да бъде и далеч по-изразителен, ако не бяха многобройните пропуски на Върджил Мисиджан и компания.

Така „зелените" събраха актив от 28 точки, с който съкратиха изоставането си от лидера ЦСКА на 4 пункта. Другият кръг ще бъде съдбоносен и за двата тима, тъй като се изправят един срещу друг на стадион „Българска армия". Марек пък остава на предпоследната позиция с 12.

Срещата на „Бончук" започна по напълно очакван начин. Гостите от Лудогорец веднага поеха инициативата и не след дълго логично поведоха в резултата. Още с първата си сериозна атака, Дани Абало успя да реализира. Съни Дяков с отличен пас видя непокрития на крилото Браян Ангуло. Колумбиецът не се засуети и моментално пусна остър пас в наказателното поле. Дани Абало се измъкна от персоналния си пазач и с лекота реализира за 0:1!.

Допуснатият гол  уби желанието за игра при дупничани, които така и не съумяваха да организират някоя по-стойностна атака. Вместо това, опонентите им от Разград търсеха второ попадение, с което да подсигурят своята победа.

Минутите между 20-26-та бяха за бразилеца Марселиньо. На два пъти, бразилският плеймейкър бе извеждан очи в очи с Емил Михайлов, ала бившият страж на Академик (София) оставаше непробиваем. Късметът обаче ми изигра лоша шега в 26-ата минута, когато звездата на Лудогорец най-накрая успя да отбележи. Плеймейкърът бе оставен непокрит от неориентираната отбрана на Марек и след удар с глава покачи до 0:2!

Класиката можеше да бъде факт в 33-ата минута, но Дани Абало пробва късмета си от много малък ъгъл и коженото кълбо облиза външната част на мрежата.

До края на полувремето, Марек стигна и до своето единствено положение за гол. Милен  Лахчев центрира в съперниковото наказателно поле, топката рикошира и стигна до резервата Бонев, чийто удар бе отразен с голяма доза майсторство от  Владислав Стоянов.

Подновяването на играта не донесе никаква промяна на „Бончук". Макар и на далеч по-леки обороти, лудогорци не спираха да организират опасни атаки. Половината от „зелените" футболисти се изредиха да пропускат пред Емил Михайлов, като най-деен отново бе Марселиньо. С неточни удари обаче се отличиха Козмин Моци, Мисиджан и Безяк.

Словенецът все пак сложи край на своята голова суша в 64-ата минута. Нападателят  получи поредно подаване зад тромавата отбрана на Марек. Този път нападателят демонстрира завидно хладнокръвие и елегантно отбеляза, за да сътвори класиката.

Крайното 0:4 бе фиксирано минути преди края. След леко неразбирателство с Марселиньо, Даниел Абало остана сам срещу съперниковия страж и с удар в далечния ъгъл наниза второто си попадение в мача.

Така Лудогорец постигна своята 8-ма победа от началото на сезона. Момчетата на Георги Дерменджиев събраха актив от 28 точки, с който се доближиха до само четири пункта от лидерите ЦСКА, „армейците" обаче са и с мач по-малко. Марек пък остава на предпоследното място с 12. В следващия 15-ти кръг, „орлите" имат тежко гостуване на ЦСКА, докато днешният им опонент приема варненския Черно море.

МАРЕК-ЛУДОГОРЕЦ 0:4 (Развой на срещата по минути)