Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп прие със смесени чувства равенството 2:2 срещу Щутгарт снощи. Специалистът се изказа доста критично към защитата си, но пък за сметка на това похвали вярната публика на клуба.

"Равенството 2:2 е справедлив резултат. Съперникът имаше своя дял за развоя на срещата, изиграна от тях доста умело. Доволен съм с голяма част от показаното в мача, защото мога да преценя какво показват в момента момчетата ми", започна Клоп.

"Как видях головете във вратата ни? Ние отново правим две сериозни грешки и отново получаваме два гола във вратата си. Това е класически случай: рушим със задника си онова, което градим толкова дълго с ръце."

"Това че в предни позиции можем да вкараме гол, никога не е изключено. Но головете, които ни вкарват са някакъв майтап. При първия им гол ние махахме за засада, но такава нямаше. Винаги важи следното: ситуацията завършва тогава, когато съдията надуе свирката."

"И в случая той с право не я наду. При втория им гол един наш защитник остана срещу двама техни футболисти в собственото ни наказателно поле. В 209 мача, в които водя Борусия Дортмунд не съм виждал подобно нещо."

"При головете ни получихме помощ от целия стадион. Феновете бяха невероятни, страхотни. Те ни помогнаха да се върнем в мача. Голът на Оба беше чудесен, после правим 2:2 и за малко да стигнем и до победен гол в добавеното време."