За разклика от другите ни отбори, които бягат на топло в чужбина Черноморец се отказа от лагера в турския куторот Анталия, в полза на Поморие. Така втората част от подготовката, между 3 и 14 февруари също ще бъде в България.

Доволни от условията в Балнеохотел Поморие, шефове и треньори на "акулите" заявиха за БТА, че в Турция не могат да намерят подобен лукс, затова остават променят решението си.

Централен нападател, играл в германската четвърта дивизия, в момента тренира с Черноморец. Това е 20-годишният Хасан Фидан, германец от турски произход. За последно той е носил екипа на тима на Хюлс, който се състезава в лигата на Вестфалия.

Очаква се през следващата седмица да дойде и централен защитник от Полша, както и още футболисти от Африка и Западна Европа. От ръководството на Черноморец обаче засега се въздържат да съобщават имена.

От утре към подготовката на Черноморец ще се присъединят и трима играчи, които разтрогнаха договорите си с Берое (Стара Загора) на днешния Арбитраж. Това са Данаил Митев, Иво Иванов и Герасим Заков. Черноморец проявява сериозен интерес и към хърватския капитан на "зелените" Ваня Дзаферович, който трябва до няколко дни да отговори дали приема предложените му условия.

Първата контрола на Черноморец е на 19 януари в Поморие срещу отбора на Сливен, лидер в Източната "Б" група.