В родния, залят от скандали и простотия футбол, все пак понякога има и похвални явления. В мач от юношеската група до 17 години между Локомотив (Сф) и Локомотив (Пд) Генади Желев от състава на „смърфовете" си глътна езика след тежък сблъсък и само навременната намеса на лекаря на гостите Иван Иванов и страничният рефер Андон Тончев спасиха играча от най-лошото. Днес от „Лаута" изразиха своята гореща благодарност към замесените в благородното дело:

До ПФК Локомотив София АД

До Съдийската комисия към БФС Уважеми колеги,

Ръководството на Локомотив Пловдив изказва огромна благодарност към ПФК Локомотив София АД и лекаря на юношеския отбор д-р Иван Иванов, а също така към Съдийската комисия към БФС и рефера Андон Тончев за смелата и професионална намеса по спасяване живота на нашия състезател от отбора младша възраст Генади Желев.

Постъпката на д-р Иванов, на Андон Тончев и на дежурния лекар спаси един живот. Вярваме, че бъдещото поколение футболисти трябва да се възпитава в духа на феърплея и на човешките ценности.

Д-р Иванов, Тончев и дежурният лекар са един хубав пример за това и ни карат да вярваме, че не всичко в нашия футбол е толкова лошо. Приемете нашите най-искрени благодарности!

Ръководство на ПФК Локомотив Пловдив АД