Главните собственици на Локо (Пд) Таня Раденкова – Тасева и Емил Наков са постигнали споразумение да продадат акциите си в футболния клуб. Вече е имало трима купувачи, а е определена и цената на “черно-белия” клуб.

Единият от кандидатите, който е и фаворит за осъществяване на сделка е приближен на Бизнес групата към фенклуба. Друг от кандидатите е поставил условие да бъде изчистен въпроса с концесията на стадиона в парк “Лаута”. Ръководството на Локо (Пд) вече е реагирал по този въпрос кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков обещал спешно съдействие. Няма яснота кога ще завършат преговорите.

Емил Наков е бил оторизиран от Таня Тасева да води преговорите с бъдещите стратегически инвеститори на Локомотив.

Посещението на Емил Наков на Лаута вчера беше продиктувано от намерението му да се запознае с документацията през последната година. “Знаете, че съм икономист по образование и мога да кажа, че Атанас Узунов и главния счетоводител са се справили блестящо със задълженията си.

“Откакто Александър Тасев пое Локо (Пд) аз не съм се намесвал в работата на оперативното ръководство. Исках Атанас Узунов да има същия комфорт, при който аз работех във Велбъжд и Локомотив. За съжаление канцелариите около офиса на Узунов се напълнили с толкова много ръководители, че не знаеш кой е най-главния и въобще кой какъв е в този клуб. Това влияе негативно както върху футболистите, така и върху персонала. Иначе документите са ми нужни, за да разговарям честно и с цифри с кандидат-купувачите”, разясни Наков.

Маститият кюстендилец обеща на журналистите изненади по трансфера на Алекс във Фиорентина. Наков е участвал заедно с Тасев и Атанас Узунов и друго лице в конферентна връзка от България при осъществяването на сделката, часове преди да затвори трансферния прозорец в Италия. Той разкри, че към вчерашната дата не е продаван никои от футболистите от отбора.