Аржентина плаче и проклина, разбита от Германия, и твори свежи идеи кой е виновен. Не е Марадона, не е Меси, дори топката „Джабулани" не е крива или твърде кръгла, а октопод стана враг на целия народ. Да, „красавецът" Паул от аквариум в германския град Оберхаузен позна всичките 5 резултата на бундестима, включително загубата от Сърбия и триумфа над „гаучосите".

В отговор аржентинци създадоха във "Фейсбук" група под наслов „Да убием октопода !". С добавка „Както Аржентина загина срещу Германия". Във виртуалната тайфа се включиха стотици, чакат се хиляди.

Файда естествено няма. А и още преди четвъртфинала Аржентина се опита да удари съдбата. Първо призоваха октопода да бъде сготвен на паеля. После медии организираха прогнози от папагала Пепе, костенурката Хорхе и делфина Саико, които дружно предвидиха позор за бундестима. Напусто...

Сега около 150 милиона души в Германия и Испания тръпнат за новото предсказание на хер Паул, който трябва да избере храна от сандъчета с флаговете на съперниците в полуфинала. Пък сетне ще чакаме призиви да бъде направен на германски вурст или иберийска паеля.