"Никой не може да ми дава нареждания в Левски, дори собственикът Тодор Батков". Думите са на спортния директор на "сините" Георги Иванов - Гозно, който даде ексклузивно интервю за TV7. Силният човек на стадион "Георги Аспарухов" говори за селекцията, за купуването на акции, за темата "телевизионни права", за Лудогорец и за всички най-актуални теми, които засягат Левски. Гонзо направи и нови сериозни разкрития около сагата с Димитър Димитров, като заяви, че Херо е искал да изгони трима от най-добрите играчи на тима - Мигел Бедоя, Антонио Аниете и Роман Прохазка.

Отборът

"Първите 6 месеца отборът започна трудно, но всеки трябва да знае, че когато се гради нещо от начало не винаги нещата са такива, каквито искаме. Имаше и спадове, но в събота срещу Хасково Левски показа добри неща. В близките месеци тимът ще се развие. Никога не съм искал да съм наставник на тима, когато се върнах на "Герена", но така се случи. Радвам се, че Стойчо Стоев е в Левски. Смятам, че той е точният човек и имаме добър синхрон. Той даде спокойствие на отбора. Много е рано да говорим за стил, който той е наложил, но с идеите му ще доразвие започнатото Левски от юли месец миналата година. На играчите се дължи само една заплата, но скоро ще се съберат две. Тези неща ще бъдат изчистени и няма да има проблем. Проблемът е със старите задължения към бивши футболисти, треньори и клубове. От както се върнах, бюджета е смален с няколо милиона и аз не го надхвърлям". 

Селекцията в Левски

"Играчите се предлагат на мен. После минават през скаутското звено, за да видим колко са играли, какви контузии са имали и евентуално какъв е техният характер. След това се дават на треньорите, които казват "да" или "не", а накрая ги гледам аз и решаваме дали го привличаме. Всички нови играчи бяха искани от Стойчо Стоев. Дебело го подчертавам това, защото се говори, че аз правя селекцията на тима. Това не е така. Работим в екип. Всички решения ги взимаме заедно. Ако сме единодушни, че играчът е добър, няма проблем. Има ли обаче съмнения за неговите качества, крайното решение е мое. Никога не бих взел играч, който треньорът не одобри".


Акциите


"Като изключа Лудогорец всички други отбори имат проблеми с парите. Изцяло се разчита на собственика Тодор Батков да изпълни всичките ангажименти, които има. Сега има добра инициатива с продажбата на акции. Ще видим, колко хора, които толкова години обясняваха, че сън вън от управлението на Левски, сега могат да са част от него дали ще си купят акции. Аз лично ще го направя".

Темата "ТВ права"

"Въпросът е принципен. Не може да си свършил два пъти повече работа от други и да взимаш еднакво. Това го имаше само по времето на комунизма."

Успехите на Лудогорец

"Не мисля, че имат кой знае каква доминация в българския футбол. Да не забравяме, че първата година станаха много трудно шампиони. След това Левски трябваше да стане шампион, но титлата отиде в Разград. Миналата година имаха оспорвана борба с Литекс, сега отново, но с ЦСКА. Лудогорец показа в Европа, че е класен отбор, но в България нямат кой знае какви успехи и резултати. В момента са номер едно, защото техният собственик няма финансови проблеми".

Отговорът на Георги Иванов по повод обвиненията на Димитър Димитров-Херо, че Гонзо получава нареждания от високопоставени личности.

"Абсолютно никой не може да ми се обажда и да ми казва какво да направя в Левски. Дори и собственикът Тодор Батков, който ми е оставил аз да движа нещата в клуба".

Нарочените от Херо

"Херо не може да изгони играч, без аз да разреша. Ако трябва да съм конкретен и точен, Димитров искаше да изгони Мигел Бедоя, Антонио Аниете и Роман Прохазка. И да оставим само един човек, от отбора (б.а. - Георги Иванов може би визира Владимир Гаджев). Това няма как да се случи. Работата на треньора е да си дава мнението за футболистите, всичко друго го решава директорът. Така се работи в Левски. Направил съм всичко възможно и като треньор, и като човек Херо да е треньор на Левски. Това, че той не пожела е друг въпрос. Няма за какво да искам прошка на Херо. Бях откровен и честен с него. Нямам вина, че той не е на "Герена". Прошка мога да искам от всеки един, когато съм сбъркал, но когато съм прав не мога да искам прошка от никого", категоричен беше Гонзо.